dimecres, 26 de gener del 2011

Tema 4: Canvis i moviments socials (presentació)

Presentació de diapositives



Activitats

1. Sintetitza les idees principals dels textos de les següents diapositives:15, 23, 24, 29, 38, 44, 51, 60, 61, 63, 67, 68, 69, 70, 72, 73, 78, 79, 84, 87, 91, 94.

2. Realitza una petita biografia d’Emma Goldman i Rosa Luxembourg (10-15 línies màxim).
3. Realitza un comentari del següent text d'Emma Goldman.

imageL’anarquisme, llavors, realment es destaca per l'alliberament de la ment humana del domini de la religió, l'alliberament del cos humà del domini de la propietat, l'alliberament dels grillons i restriccions del govern. L'anarquisme és sinònim d'un ordre social basat en l'agrupació lliure de persones amb el propòsit de produir riquesa social real, un ordre que garanteixi a tots els éssers humans l'accés lliure de la terra i el gaudi ple de les necessitats de la vida, d'acord amb els desitjos individuals, gustos i inclinacions […].
L'única exigència que la propietat reconeix és el seu propi apetit voraç d'una major riquesa, perquè la riquesa significa poder, el poder de sotmetre, d'aixafar, d'explotar, el poder d'esclavitzar, d'ultratjar, de degradar.


Emma Goldman, Anarchism, 1910.

 
4. Elabora l'esquema del tema
5. Activitat voluntària. Aquesta activitat no dóna punts, només dóna un exemple a seguir, algú a qui admirar. Mira el video i reflexiona sobre l’apassionant vida d’una dona irrepetible que lluità pels teus drets i els de tota la humanitat. Si creus que ningú pot ensenyar-te res, que Telecinco i Berlusconi són els exemples a seguir, no cal que el mires.
Emma Goldman: una mujer sumamente peligrosa (V.O.S).