diumenge, 4 de juliol del 2010

Personatges històrics

 

clip_image002

Ho Chi Minh (19 de maig de 1890 - 3 de setembre de 1969) Hồ Chí Minh, en vietnamita), és el nom pel que va ésser conegut Nguyễn Sinh Cung, també anomenat Oncle Ho ("Bác Hồ"). Va ésser un líder polític i revolucionari vietnamita, i president de la República Democràtica del Vietnam (1954 - 1969).

clip_image005

Maximilien-Marie-Isidore de Robespierre (n. Arras, 6 de maig de 1758 - París, el 10 de termidor de l'any II o 28 de juliol de 1794) fou un polític francès durant la Revolució, que tingué un paper destacat en els primers anys de la República.

De família noble, va estudiar a l'institut Louis-le-Grand de París i esdevingué advocat; fou influït en la seva joventut pels enciclopedistes i per Rousseau. Durant la Revolució simbolitzà les tendències democràtiques però també del Terror. Els seus seguidors l'anomenaven l'Incorruptible mentre que d'altres el consideraven un dictador sanguinari.

Fou un membre destacat del Comitè de Salvació Pública durant el període del Regnat del Terror. Arrestat el 1794, va ser executat a la guillotina, i el seu cos i els dels seus vint-i-un partidaris van ser esquarterats.