dissabte, 13 de febrer de 2016

Lector de llibres amb diccionari i veu integrats en dispositius Android

En la següent entrada vaig a explicar llegir llibres en qualsevol dispositiu android amb dos elements que poden resultar interessants o imprescindibles segons els casos, sobre tot si anem a preparar la nostra assignatura en anglés.
El  primer programa que anem a instal·lar en el nostre dispositiu (tauletao mòbil) és un magnífic lector gratuït i uns plug-ins addicionals d'aquest programa: fbreader.
Primer instal·lem el programa principal i després instal·lem els següents plug-ins:

1. Instal·la fbreader.
2. Instal·la els següents plug-ins:

FbReader PDF Plugin  Si voleu pagar també disposeu d'un altre programa anomenat Moon Reader + que fa exactament el mateix, però per 5 euros aproximadament.

Ara instal·leu el diccionari ColorDict. Crearà una carpeta en la sd interna anomenada dictdata. Ací heu de transferir els diccionaris stardict (4 arxius en total per cada diccionari). Els poseu tots en la carpeta, sense subcarpetes. Podeu descarregar els diccionaris en el següent web: http://aurah2o.webcindario.com/subweb/Diccionario.html
 Comproveu que descarregueu els que estan en format stardict (.ifo...).

Només falten les veus. Si teniu un dispositiu samsung, teniu la possibilitat de descarregar veues en hd en anglés, castellà, alemany, francés (desgraciadament català no). Si no teniu samsung us recomane descarregar les veus ivona o altres de pagament. El TTS o Text to Speech ens serà molt útil en l'aprenentatge d'idiomes estrangers, així que anirem a configuració o ajustaments en el nostre dispositiu, després triarem controls i posteriorment veu. En veu premeu sobre "opcions de text a veu" i trieu el motor de veu que preferiu i en ajustaments l'idioma d'eixida. Ja teniu el TTS preparat.

Ara només toca tornar a fbreader des de FBReader Bookshelf, obrir un llibre en l'idioma del diccionari i del tts i podem començar a llegir consultar les paraules prement sobre ella dos segons, seleccionarem el diccionari colordict i es desplegarà un menú amb la traducció de la paraula.
Si volem escoltar el text, obrim FBReader TTS+ Plugin i seguim les instruccions.

No more excuses to learn languages. 
Du kannst viele Sprachen lernen, so fang an!