Avui vaig a explicar com insertar un reproductor d’arxius de música en mp3 o altres formats per a penjar-los o reproduir-los en blogger, wordpress o una pàgina web personal.
El resultat serà una cosa semblant a aquesta:
amor brujo - danza molinero (guitarra).mid
o si ho preferim:
1. En primer lloc, pujarem l'arxiu mp3 que volem a googledocs. Assegureu-se que teniu els drets per a fer-ho, evitant així problemes legals. Jo he pujat un midi per a guitarra de la Danza del Molinero de l’”Amor Brujo” de Falla. Per a fer-ho, anem a googledocs, i utilitzem el compte de gmail per a entrar.
2. Ens apareix una finestra amb dos icones a la part esquerra superior. A la tecla “crea”, obre una carpeta anomenada música o quelcom així. A continuació, premem sobre “penja” i seleccionem l'arxiu mp3, .midi, .wav… que volem pujar. Recordeu que teniu un límit de pujades que s’especifica al googledocs de 1024 mb!!!!
3. Una vegada l’hem pujat, en la part inferior apareix l’opció “privat”. Si polseu sobre la icona apareixen les següents opcions de compartir:
- Públic al web
- Tots els usuaris amb enllaç
- Privat
Trieu una de les dos primeres opcions i polseu “inicia la càrrega”.
Una vegada ha conclós apareixerà l’arxiu amb una etiqueta de verificació de pujada correcta. Polseu sobre l’arxiu. Apareixerà la pàgina de descàrrega de l’arxiu. A la part dreta inferior veureu que posa “descàrrega”. Polseu amb click dret i copieu l’enllaç.
4. Una vegada fet açò, anem al nostre bloc i creem una nova entrada. A continuació escriureu el nom de l’arxiu a l’entrada del bloc on voleu penjar-lo, seleccioneu la paraula, premeu el butó enllaç i hi copieu l’enllaç de l’arxiu. Ja està.
Podem optar per crear una espècie d’emissora des d’on escoltar l’arxiu. Si optem per aquesta opció és més recomanable pujar els arxius mp3 a Google Sites. El obrim el lloc, entrem amb el nostre compte de gmail i ens donem d’alta, el que ens crearà una pàgina web, a la que tornarem en pròxims posts. Una vegada haja crear la pàgina web, crearem una nova i triarem “crear una pàgina”.
A continuació triem “emmagatzematge de…” i li poseu un nom a la carpeta. Jo l’he anomedada mp3.
Una vegada ha obert la pàgina podem afegir quasevol tipus d’arxiu. Si volem tornar, quan obrim la pàgina principal, des de la dreta anem a més accions i seleccionem gestionar el lloc, anant a la carpeta que hem obert (en el meu cas mp3).
En aquesta carpeta hem d’instal·lar tant els arxius mp3 com un reproductor flash que funcione al nostre bloc. Com exemple he pujat un arxiu mp3 gravat per mi (així que la qualitat és dolenta). Copie l’enllaç de l’arxiu, i li lleve el que hi ha després de mp3.mp3
https://sites.google.com/site/francadenas/home/mp3/mp3.mp3?attredirects=0&d=1
https://sites.google.com/site/francadenas/home/mp3/mp3.mp3
A continuació descarregueu el següent arxiu que conté els següents reproductors, seleccioneu un i pengeu-lo a Google Sites de la mateixa manera que hem fet. Jo trie Player_mp3_ multi.swf.
Puede reproducir listas del propio sitio y es muy personalizable
+ info (en francés)
(Music Player Slim)
(Music Player Button)
(Music Player Extended)
DewPlayer
(DewPlayer mini)
(DewPlayer)
(DewPlayer multi)
EMFF MusicPlayer
reproductor mp3 para WordPress
, encara que modificant l’adreça on teniu albergat el reproductor i l’extensió de l’arxiu (.mp3, .mid., .wav…) que apareixen en roig:
Player mp3 multi (para listas) con volumen
<object type="application/x-shockwave-flash" data="https://7477985256774249292-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/francadenas/home/mp3/player_mp3_multi.swf" height="100" width="200">
<param name="movie" value="https://7477985256774249292-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/francadenas/home/mp3/player_mp3_multi.swf">
<param name="bgcolor" value="000000">
<param name="FlashVars" value="mp3= https://sites.google.com/site/francadenas/home/mp3/mp3.mp3&showvolume=1">
</object>
4. Com he dit, cal substituir les parts en roig pel vostre bloc, l’extensió de l’arxiu (si té una altra extensió) i la corresponent cançó/arxiu de googledocs.També podeu insertar streams de ràdio, podcasts... I el mateix podríeu fer creant un gadget.
5. Una vegada fet açò ja podem publicar i veure el resultat en el nostre navegador.
Quedaria així:
© 2010 Fran Cadenas
IES Joan Fuster (Bellreguard)
Agrair no costa res.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada