divendres, 7 de maig del 2010

Bart Ehrman i el Nou Testament

 

Bart Ehrman, professor de Sagrades Escriptures a la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill és per a mi un dels millors estudiosos del Nou Testament en l’actualitat. El seu interés és l’anàlisi del Nou Testament com a font històrica i analitza la complicada construcció dels escrits que integren el Nou Testament així com tots aquells escrits que acabaren sent exclosos del Canon cristià.

El primer llibre que us recomane, Cristianismos Perdidos (Cátedra 2004)  és un llibre sobre aquelles interpretacions del Cristianisme que foren excloses del Canon i perseguides pel Cristianisme Ortodox imposat per les autoritats romanes des de Constantí.

Ehrman, Bart – Cristianismos Perdidos (Cátedra 2004)

El segon llibre, Jesus, Interrupted (HarperOne 2009) analitza les contradiccions existents al Nou Testament sobre la figura històrica de Jesús.

Bart Ehrman Jesus Interrupted

El tercer llibre correspon al magnífic llibre Misquoting Jesus. The Story Behind Who Changed the Bible and Why (Harper 2005) que explica les deformacions produïdes sobre el missatge del profeta apocalíptic que era Jesús de Nazaret (i no de Belem).

51YSYCRMS0L._SS500_[1]`

http://hotfile.com/dl/33051210/80c8ced/BE-MJ.zip.html

I finalment, absolutament imprescindible, el gran estudi The New Testament: a historical introduction to the early Christian writings (Oxford University Press 2000) sobre aquesta importantíssima obra tan influent en la història universal.

The New Testament


RapidShare - http://rapidshare.com/files/115200078/N7_Hi570ric4l_In7r0.rar

FileFactory - http://www.filefactory.com/file/617f75/