dimarts, 20 d’abril del 2010

Insertar un arxiu de Google Docs a Blogger

Obrim amb el nostre compte de Gmail Google Docs.

image

A continuació pugem un document (.doc, .pdf, ...) prement la tecla “penja”.

image

Seguim les instruccions i seleccionem l’arxiu que volem pujar o penjar i a continuació prem “inicia la càrrega”.

image

Una vegada haja acabat de pujar el document premem “tornar a Google Docs”. Busquem a “Tots els elements” on està, el posem en la carpeta on el volem tenir i a continuació editarem les característiques del document per a fer-lo públic. Obri el document, prem sobre comparteix i apareixerà un diàleg per a fer públic el document. Tria comparteix (dreta) i a continuació selecciona publicar en web i apareixerà el següent quadre de diàleg. Ompli-lo amb les teues dades i a continuació “publica al teu bloc”.

image

Per a insertar pdfs des de google docs no es poden incrustar (de moment), però podem posar un link directe des d’on obrir el document i visualitzar-lo i/o descarregar-lo.

Seguim els passos inicials anteriors, i quan arribem a “comparteix” seleccioneu “obtén l’enllaç per a compartir”, selecciona la pestanya “permet visualitzar a tothom que tingui l’enllaç” i selecciona si vols “permet també editar”, el que no recomane si no vols que es puguen canviar els documents. Copia l’enllaç, que necessitaràs per a insertar al bloc.

Obtenim aquest enllaç:

http://docs.google.com/fileview?id=0B1feI8dzVa3KYjc2MjliZGYtMzg2OS00Yjk2LWIwM2ItOTU2NjAwODMwMzY4&hl=ca

image

A continuació obrim una nova entrada o missatge en blogger, posem el títol del missatge, escrivim el que ens done la gana i premem insertar link, on copiarem el link del nostre pdf i el nostre document es veurà així:

image