dijous, 22 d’abril del 2010

Insertar un gadget al teu bloc (Blogger)

Podem personalitzar el nostre bloc afegint a les barres laterals gadgets o widgets (programetes per als usuaris com ara mapes, cercadors, periòdics, emissores de ràdio, diccionaris, comptadors de visites, rellotges, enquestes, calculadores, agendes, jocs, agendes…) que poden ajudar a personalitzar el nostre bloc.
Blogger facilita molt la tasca, ja que des de l’opció “format” podem introduir un d’aquests gadgets (també coneguts com widgets). Així, anem a panell, triem format, i veurem que damunt de les barres laterals apareix l’opció “afegir gadget”. Premem sobre aquesta tecla i ens apareixerà un menú que ens permetrà triar el gadget que desitgem.
image
Si el gadget que desitgem incrustar no apareix a aquesta llista, el podem cercar a Internet. Si per exemple volem insertar un contador de visites a la nostra barra lateral, el que farem serà cercar un web que oferisca aquest gadget i copiar el codi html que apareixerà en alguna opció com “embed” (que significa incrustar).
Vaig a insertar, per exemple, un mapa de google maps amb la locaització de l’institut. Així que me’n vaig a Google Maps i escric en la barra de cerques “Bellreguard”. Automàticament m’apareixerà la nostra ubicació i a l’esquerra l’opció “enlla”. Es desplagarà un menú i seleccionarem “Personalitza i previsualitza el mapa incrustat
image
A continuació es desplegarà una finestra i seleccionarem el disseny que volem per al mapa. Seleccionarem preferentment “tamany petit” o “personalitzat” i copiarem el codi html per a incrustar al nostre bloc.
image
Després d’això anirem al nostre bloc, triarem “afegir gadget” i pressionarem sobre “Configurar HTML/Javascript”. Apareixerà una finestra, on posarem el títol del gadget i a contingut pegarem el codi que acabem de copiar.
image
Llest! Automàticament apareixerà a la barra on hem insertat el nostre gadget el mapa amb la nostra ubicació.
image
Podeu trobar gadgets, a banda dels oferits per Blogger, als següents links:
http://www.google.es/ig/directory?synd=open
http://www.widgetbox.com/

http://www.widgadget.com/page/crea-y-descarga-los-mejores-widgets
http://www.yourminis.com/minis

SORT.
Fran Cadenas 2010.