divendres, 23 d’abril del 2010

Segona Guerra Mundial i Cinema

 

En la present secció us presente alguns films destacats que tracten la II Guerra Mundial des de diferents perspectives. En tots els casos, el denominador comú dels films que us convide a veure és la denúncia de la degradació humana i dels crims contra la humanitat comesos durant aquesta guerra.

Stalingrad

Una magnífica reflexió alemanya sobre una batalla que significà l’inici de la derrota del règim nazi a la II GM. El director indaga sobre la degradació humana en la que cauen els soldats alemanys i a la vegada és una de les denúncies més brillants sobre la irracionalitat, brutalitat, degradació i arbitrarietat del règim nazi. En definitiva, una katharsis alemanya sobre un símbol de la irracionalitat i violència humanes.

Enemigo a las Puertas

Aquest film tracta la batalla de Stalingrad (actualment Volgograd) que suposà l'inici del fi del règim nazi. Molt dura, atenció, i a més, està bén documentada. El personatge principal, està basat en un personatge real, el francotirador siberià Zaitsev. El film em dóna la impressió que s’ha inspirat molt en l’obra de Vassili Grossmann Vida i Destí i en la d’Antony Beevor Stalingrad.

 

Banderas de Nuestros Padres

En aquest film Clint Eastwood narra, des de la perspectiva nordamericana, la batalla d’Iwo Jima.

Part I

Part II

Cartas desde Iwo Jima

Magnífica reflexió del millor director que actor Clint Eastwood sobre la II GM al pacífic, que narra, des de la visió japonesa, la transcendent batalla que el mateix director havia filmat en Cartas de Nuestros Padres.

Ciudad de Vida y Muerte

En Ciudad de Vida y Muerte es narra una dels fets històrics més brutals i crüels de la història de la humanitat: la violació de Nanking perpetrada per l’exèrcit japonés sobre la població xinesa de Nanking durant la II Guerra Mundial.

Part I

Part II

 

Si voleu aprofondir, us recomane aquest bloc especialitzat en cinema sobre la II GM.

http://segundaguerramundialenelcine.blogspot.com/